marți, 1 februarie 2011

Porcusorii de Guineea

Cobaiul este soarecele acela marisor, intalnit in documentarele despre stiinta, pe care se fac teste clinice. Se mai numeste si porcusor de Guineea si este un animal prietenos, excelent de crescut in casa.
Acestea fiind spuse, sa aflam mai multe despre el. Dupa infatisare, porcusorii pot fi de trei feluri: cu par neted, abisinian (zburlit) sau cu par lung. Au o greutate corporala medie de 600 - 1200 grame si o lungime care variaza intre 12 si 18 cm. Nu trebuie spalati; trebuie doar sa i se schimbe, cam o data pe saptamana, rumegusul sau talajul. In magazinele de specialitate exista "asternuturi" pentru el si cu anumite arome (cel de lamaie nu lasa mirosul sa se difuzeze in camera).

Porcusorul de Guineea e un animal cuminte, care mananca cu predilectie iarba, salata, ceapa verde, morcovi, frunze de morcovi, patrunjel, pere, graunte de grau, de porumb. Nu-i dati coji de cartofi (sunt otravitoare pentru el), ace de conifere sau alte plante cu bulbi, ciocolata si dulciuri sau grasimi. Semintele sunt favoritele lui! Bea apa, dar ar fi bine sa aveti pentru el un recipient special, pe care sa nu-l poate rasturna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu